Get Adobe Flash player

ΙΝΟΚΥΣΤΙΚΗ ΜΑΣΤΟΠΑΘΕΙΑ

Παρότι ο Οκτώβριος θεωρείται ο μήνας του αγώνα κατά του καρκίνου του μαστού, όλες οι γυναίκες θα πρέπει να γνωρίζουν για την μηνιαία αυτοεξέταση του μαστού τους. Κανείς ούτε καν ο γιατρός σας δεν γνωρίζει το σώμα σας τόσο καλά όσο εσείς. Πολλές γυναίκες, σε ποσοστό περίπου 50%, υποφέρουν από ινοκυστική μαστοπάθεια. Αυτό σημαίνει καλοήθη γρομπαλάκια τα οποία αλλάζουν κατά την διάρκεια του κύκλου σας. Οι μαστοί μπορεί να πρήζονται και να πονάνε λίγο πριν ή κατά τη περίοδο, αυτό εξαρτάται πολύ από τα επίπεδα των ορμονών στην διάρκεια του κύκλου. Για αυτό ο καλύτερος χρόνος για να κάνετε την αυτοεξέταση μαστών είναι αμέσως μετά το τέλος της περιόδου. Αυτό πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε μήνα.

Η διατροφή επίσης παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στο μέγεθος του πρηξίματος και του πόνου που νιώθετε κάθε μήνα. Η καφεΐνη είναι ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν αρνητικά. Περιορίζοντας το ποσό της καφεΐνης που παίρνετε μπορεί να ελαττώσει σημαντικά τα συμπτώματα της ινοκυστικής μαστοπάθειας. Μερικοί πιστεύουν ότι η καφεΐνη βρίσκεται μόνο στον καφέ. Εντούτοις πολλοί τύποι τσάι, σόδα, σόδα διαίτης, σοκολάτα περιέχουν καφεΐνη.

Η βιταμίνη C όταν λαμβάνεται σε καθημερινή βάση μπορεί να βελτιώσει σημαντικά τα συμπτώματα της ινοκυστικής μαστοπάθειας. Η συνήθης δόση είναι 1.500 mg ημερησίως. Δεν πρέπει όμως να ξεκινήσετε απότομα την λήψη αυτής της ποσότητας βιταμίνης C, διότι μπορεί να προκαλέσει στομαχικές και εντερικές διαταραχές. Ξεκινήστε με 500 mg καθημερινά την πρώτη εβδομάδα, 1.000 mg την δεύτερη και 1.500 mg την τρίτη. Μετά από ένα πλήρη μήνα με λήψη βιταμίνης C τα συμπτώματα της ινοκυστικής μαστοπάθειας θα πρέπει να έχουν βελτιωθεί.

H υπερδοσολογία μερικών βιταμινών κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορεί να είναι επιβλαβής για το έμβρυο.

 

 

 

ΨΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Βρήκατε τον ιστοτοπό...
 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Banner
web counter
Επισκεψιμότητα
Banner
Banner
Banner