Get Adobe Flash player

Οι Πρώτες Ημέρες

Οι πρώτες Ημέρες

Χρειάζεστε χρόνο για να συνηθίσετε στη νέα οικογενειακή ζωή μαζί με το μωρό σας και σαφώς δεν υπάρχει καμία συνταγή γι' αυτό. Οι περισσότεροι γονείς αισθάνονται απερίγραπτη ευτυχία και όταν μάλιστα το μωρό είναι καλόβολο, ενθουσιάζονται ακόμα περισσότερο. Κάποιοι άλλοι γονείς, πάλι, νιώθουν πιο βαριά την ευθύνη επάνω τους και είναι λιγότερο παρορμητικοί.

Το σίγουρο είναι πως κάθε άνθρωπος αντιμετωπίζει διαφορετικά το γεγονός. Τη μια στιγμή μπορεί να αισθάνεστε ενθουσιασμένη γιατί το μωρό σας ήπιε μονορούφι το γάλα του, και την άλλη μπορεί να δακρύζετε γιατί κλαίει και δεν καταλαβαίνετε τι του συμβαίνει.

Μερικές φορές μπορεί να είστε αβέβαιη, ευάλωτη ακόμα και εξαντλημένη, αλλά μην ανησυχείτε. Αυτές οι μικρές συναισθηματικές μεταπτώσεις είναι πολύ συνηθισμένες.

Προκειμένου να αντιμετωπίσετε την ευμετάβλητη διάθεσή σας, φροντίστε να μην καταπιέζετε αυτά που νιώθετε, αλλά να τα μοιράζεστε με το σύντροφό σας και κάποιο στενό φίλο. Επίσης προσπαθήστε να αφιερώσετε χρόνο στον εαυτό σας.

Καλό θα είναι ωστόσο να μην έχετε την αποκλειστική φροντίδα του μωρού σας. Το μωρό θα πρέπει να απολαμβάνει την αγάπη και την προσοχή και των δύο γονέων-δεν χρειάζεται να έχει αυτόν το ρόλο πάντα η μητέρα.

Προβλήματα ανακύπτουν όταν σας κατακλύζουν με πολλές απόψεις-πιθανόν αντικρουόμενες μεταξύ τους-άνθρωποι του στενού σας κύκλου, που προσπαθούν καλοπροαίρετα να σας πείσουν για αυτό που θεωρούν εκείνοι σωστό. Το μόνο που συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να σας προκαλούν σύγχυση.

Για να αποφύγετε κάτι τέτοιο, λάβετε υπ' όψη σας τα εξής:

  1. Υπάρχει πάντα και ένας «δεύτερος» σωστός τρόπος για να αναθρέψετε το παιδί σας.
  2. Αυτό που ταιριάζει στο παιδί των φίλων σας μπορεί να μην ταιριάζει στο δικό σας.
  3. Δεν είστε υποχρεωμένοι να ακολουθείτε συστάσεις που σας δυσαρεστούν.
  4. Προσπαθείστε να ακολουθήσετε μεθόδους που σας ταιριάζουν και με τις οποίες νιώθετε άνετα.

 

Θυμηθείτε:

Για να διατηρήσετε τον έλεγχο πρέπει να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας. Αυτό, βέβαια, δε σημαίνει πως δε θα έχετε ποτέ αμφιβολίες ή δε θα κάνετε ποτέ λάθη.

Τέλος, μην ξεχνάτε και την προσωπική σας ζωή με το σύντροφό σας. Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσετε μια δυνατή σχέση και μια ευτυχισμένη οικογενειακή ζωή είναι η ειλικρινής επικοινωνία.

 

ΨΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Βρήκατε τον ιστοτοπό...
 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Banner
web counter
Επισκεψιμότητα
Banner
Banner
Banner