Get Adobe Flash player

Πόνος στην Κοιλιά

 

Ο πόνος στην κοιλιά μοιάζει με... μαθηματική εξίσωση. Κι αυτό διότι ανάλογα με την αιτία που τον προκαλεί, αλλάζει μορφή και χαρακτήρα. Σε κάθε περίπτωση, η επίσκεψη στον ειδικό είναι υποχρεωτική καθώς το σύμπτωμα δεν είναι πάντοτε αθώο.

Τι είναι: πόνος στην κοιλιά είναι ο πόνος που εντοπίζεται στην περιοχή από το στομάχι έως και τα γεννητικά όργανα. Πρόκειται για ένα από τα συχνότερα συμπτώματα, το οποίο σχετίζεται με τη λειτουργία των οργάνων που βρίσκονται στη συγκεκριμένη περιοχή του σώματος. Ανάλογα με την αιτία που τον προκαλεί, ο πόνος στην κοιλιά έχει ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και μπορεί να εκδηλωθεί μόνος του ή να συνοδεύεται και από άλλα συμπτώματα.

Δεν πρέπει να ανησυχούμε: ο κοιλιακός πόνος μπορεί να σχετίζεται με απλές αιτίες, όπως με την υπερκατανάλωση φαγητού ή τη σωματική καταπόνηση. Συχνά, οι πόνοι στην κοιλιά είναι λειτουργικοί, δηλαδή οφείλονται σε διαταραχή της λειτουργίας ενός οργάνου, και εκδηλώνονται περιοδικά καθώς «έρχονται και φεύγουν» για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Πρέπει να ανησυχούμε:  όταν η ένταση του πόνου είναι μεγάλη ή αυξάνεται βαθμιαία, τότε υπάρχει κίνδυνος η αιτία να είναι σοβαρή. Το σύμπτωμα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό εάν συνοδεύεται και από άλλα σημεία, όπως πυρετό, απώλεια βάρους και ανορεξία.

 

ΨΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Βρήκατε τον ιστοτοπό...
 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Banner
web counter
Επισκεψιμότητα
Banner
Banner
Banner