Get Adobe Flash player

ΝΚ Cells & Εμβόλια Λεμφοκυττάρων

NK cells -Κύτταρα Φονείς & Εμβόλιο Λεμφοκυττάρων
Τα κύτταρα ΝΚ αποτελούν ένα φυσικό τρόπο άμυνας του οργανισμού απέναντι σε εξωγενείς παράγοντες-λοιμώξεις, μικροοργανισμούς κλπ.
  1. Ανιχνεύονται όχι μόνο στο αίμα, αλλά οπουδήποτε στο ανθρώπινο σώμα. Για την παρουσία τους στο αίμα υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένες φυσιολογικές τιμές.
  2. Εδώ και μερικά χρόνια αρκετοί πιστεύουν πως οι επαναλαμβανόμενες αποβολές και αποτυχημένες προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης οφείλονται σε κάποιο βαθμό στην αυξημένη παρουσία ΝΚ κυττάρων στη μήτρα και ότι αυτά καταστρέφουν τα έμβρυα θεωρώντας τα ξένο σώμα.
  3. Η αλήθεια είναι ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα γιατί ο οργανισμός της γυναίκας «ρίχνει» αυτόματα το επίπεδο άμυνάς του με την έναρξη της εγκυμοσύνης προκειμένου να μην έχουμε αποβολές. Έτσι εξηγείται η μεγαλύτερη ευπάθεια που έχουν οι έγκυες σε λοιμώξεις -ουρολοίμωξη, κολπίτιδα κλπ.
  4. Επιπλέον δεν υπάρχουν διεθνώς αναγνωρισμένες φυσιολογικές τιμές για τα κύτταρα ΝΚ στη μήτρα. Είναι λάθος λοιπόν να συλλέγεται το αίμα της περιόδου για να προσδιορίζονται τα κύτταρα ΝΚ σε αυτό. Δεν υπάρχει καμία αντιστοιχία με το φλεβικό αίμα και οι μετρήσεις είναι αυθαίρετες.
  5. Με βάση τις αυθαίρετες αυτές μετρήσεις διάφοροι «ειδικοί» συνιστούν στην ασθενή θεραπείες που τις περισσότερες φορές δεν έχουν επαρκή επιστημονική βάση. Η πιο συχνή από αυτές είναι τα «εμβόλια λεμφοκυττάρων».
  6. Τα εμβόλια αυτά -που μόνο εμβόλια δεν είναι- αποτελούνται από ορό και λεμφοκύτταρα του αίματος του συζύγου για να επιτευχθεί δήθεν ανοσοποίηση της γυναίκας στα έμβρυα που προέρχονται από το σπέρμα του.
  7. Εάν αυτό δεν πετύχει μερικοί προχωρούν ακόμα παραπέρα χρησιμοποιώντας αίμα άλλων γυναικών ή και άλλων ανδρών!
Η παρασκευή και χρήση των ορών αυτών:
  1. Δεν έχει επαρκή επιστημονική βάση
  2. Δεν είναι πιστοποιημένη διεθνώς
  3. Δεν έχει στατιστικά αποδεδειγμένα αποτελέσματα
  4. Είναι επικίνδυνη για την ασθενή με βαριές πιθανές επιπλοκές (οξεία ηπατική ανεπάρκεια) που μπορεί ακόμα και να απειλήσουν τη ζωή της
  5. Είναι απαγορευμένη από το Αμερικανικό και το Βρετανικό Κολέγιο Μαιευτήρων Γυναικολόγων - ACOG & MRCOG
  6. Επιτρέπεται μόνο στα πλαίσια πιστοποιημένων ερευνητικών πρωτοκόλλων -όπως με όλα τα πειραματικά φάρμακα που δεν έχουν έγκριση- όπου οι ασθενείς ενημερώνονται για τους κινδύνους και υπογράφουν επίσημη συγκατάθεση αναλαμβάνοντας την ευθύνη για πιθανές παρενέργειες.
Με λίγα λόγια η χρήση τους είναι αυθαίρετη.
Τα ζευγάρια που υποφέρουν από επαναλαμβανόμενες αποβολές και αποτυχημένες εξωσωματικές είναι εύκολο να παρασυρθούν και να οδηγηθούν σε λύσεις που δεν είναι ορθές και επιστημονικά αποδεκτές.
Την επόμενη λοιπόν φορά που κάποιος ειδικός θα σας προτείνει να κάνετε «εμβόλιο λεμφοκυττάρων» πρέπει να αναλογιστείτε όλα τα παραπάνω.

ΨΑΞΤΕ ΣΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ

ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ

Βρήκατε τον ιστοτοπό...
 

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Ο ΣΤΑΘΜΟΣ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Banner
web counter
Επισκεψιμότητα
Banner
Banner
Banner